Hírek és Érdekességek itthonról és a nagyvilágból.

Magyar értelmiség

Apple Watch - töröltek számos egészségügyi funkciót

2015. február 22. - A mi világunk

Az Apple okosórájából eltávolított olyan szenzorokat, amelyek feladata eredetileg a fitneszadatok gyűjtése lett volna. A lépésre azért került sor, mert az alkalmazott technológiák nem voltak elég megbízhatóak, túl bonyolultnak bizonyultak vagy szabályozási kérdéseket vetettek fel. Miután számos egészségügyi funkció kikerült az eszközből, az Apple menedzsereinek azzal a kérdéssel kellett megküzdeniük, hogy az okosórának milyen célokat kell valójában szolgálnia és mire kellene használniuk a felhasználóknak.

A fejlesztés eredetileg az egészségre összpontosított. A gyártó többek között olyan szenzorokat próbált ki, amelyek a bőr elektromos vezetőképességét használták arra, hogy a stresszt, illetve a szívritmust mérjék. A technika azonban a szőrös karú vagy száraz bőrű személyeknél nem szállított megfelelő eredményeket, sőt, a diagnózis attól is függött, hogy mennyire szorosan helyezték fel a karra az okosóra pántját.

Az Apple emellett olyan módszerekkel is kísérletezett, amelyek a vérnyomást és a vér oxigénszintjét mérték, de az eredmények ezekben az esetekben sem voltak elég pontosak. Ráadásul fennállt a lehetősége annak, hogy az illetékes hatóságok közbelépnek, ha a társaság a kapott értékek alapján egészségügyi tanácsokat vagy viselkedési ajánlásokat fogalmazott volna meg. Így végül az óriáscég úgy döntött, hogy ezeket a funkciókat eltávolítja az Apple Watch első változatából. Ehelyett az okosóra inkább olyan iPhone- és Apple Pay-kiegészítő lehet, amely feljegyzi a napi tevékenységeket.

(sg.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mi-vilagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr717198321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Hírek