Hírek és Érdekességek itthonról és a nagyvilágból.

Magyar értelmiség

Az egyik legélhetőbb és leggazdagabb város

2015. február 22. - A mi világunk

A Zürichi-tó partján található, Svájc legnagyobb városának számító Zürich nagy múltra visszatekintő település, amely Európa egyik legfestőibb úti célja is egyben, nem beszélve arról, hogy a helyiek életszínvonala miatt nem csupán Svájc tekintetében, de nemzetközi szinten is a világ leggazdagabb városainak egyikeként emlegetik.

Sőt, a 2014-es Global Metro Monitor jelentésben az első helyen szerepel a legmagasabb egy főre jutó GDP-t felmutató metropoliszok között a maga 82 410 dolláros összegével. Emellett is köztudott, hogy Svájcban a bérek is kiemelkedőek: bár a svájciak nem szavazták meg tavaly a több mint 900 ezer forintnak megfelelő minimálbért, egyes források szerint a svájci munkavállalók fele így is többet keres havonta 1,6 millió forintnak megfelelő összegnél. A milliomosok városaként is emlegetett Zürich tehát a világ egyik legélhetőbb települése, nemcsak emiatt érdemes azonban felkeresni.

Festői panorámakép a zürichi óvárosról, a Szent Péter-templom híres óratornyával, mely Európa legnagyobb számlapú óráját tudhatja a magáénak.

Híd a Limmat-folyón, melynek túlsó partján a híres Miasszonyunk-templom látható.

Zürich másik neves temploma a Grossmünster, vagyis a Nagytemplom, Nagy katedrális, melynek ikertornyai szerves részét képezik a városképnek. Ez a templom jelenti továbbá azt a helyet is, ahonnan elindult a svájci reformáció.

Jellegzetes utcácska a zürichi óvárosban.

A zürichi egyetem épületének részlete.kisebb normál nagyobb

Zürich virágzó kulturális életének szerves része a Kunsthaus is, ahol többek között olyan híres alkotók művei tekinthetők meg, mint Van Gogh, Picasso, Chagall, Monet és Munch.

Kis hajó a Zürichi-tó vizén.

A város másik arcát jelentő üzleti épületek Zürichben. A svájci településnek a banki szolgáltatások és a pénzügyek tekintetében nemzetközileg is központi szerepe van.

A híres zürichi főpályaudvar, mely napi forgalmát tekintve a legnagyobbnak számít Európában.

Zürich éjszaka - igazi metropolisz.

(femina)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mi-vilagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr637198451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Hírek