Hírek és Érdekességek itthonról és a nagyvilágból.

Magyar értelmiség

SOS – Bajban az erdő

2015. február 12. - A mi világunk

Felhívással fordul nézőihez a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az S.O.S - Bajban az erdő című tematikus naphoz kapcsolódva. 
A közmédia csatornáin március 1-jén tematikus napot tartanak, amellyel a tavaly decemberi ónos eső és jegesedés okozta erdőkárok enyhítését célzó kezdeményezéseket támogatják. A tematikus naphoz kapcsolódva várják a természetszerető nézők, hallgatók fotóit, a szelfiket, amelyen a beküldő a kedvenc fájával van lefényképezve (ide várják a képeket és a hozzá kapcsolódó történetet). A beérkezett fotókból az MTVA a műsor idejére elkészíti saját "virtuális erdejét".

 

Áder János köztársasági elnök január közepén levélben fordult Szabó László Zsolthoz, az MTVA vezérigazgatójához, hogy a közszolgálati média szenteljen kiemelt figyelmet az ország erdeinek kárenyhítését célzó civil összefogásnak.

 

 

Siklósi Beatrix, az MTVA kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője hangsúlyozta: azért fontos a tematikus nappal is a fákra, az erdőkre és az erdészek munkájára irányítani a figyelmet, mert a szakértők becslése szerint az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi természeti katasztrófa, amelynek következtében 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani.

(kreativ)

A bejegyzés trackback címe:

https://mi-vilagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr37164835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Hírek